puzzelstukjes uit het proces dat leven heet

Ervaringen

Het is de bedoeling dat hier eigen ervaringen gezet kunnen worden.
Zie formulier onderaan.

Misschien wil jij wel wat kwijt over:
  • Een eerste dag die opvallend was
  • Een ervaring die je wilt delen, omdat deze bijzonder is
  • Het inschatten van een gebeurtenis op grond van een Lunaar
  • Een vraag die je hebt delen met anderen en hopen op een antwoord dat je kan inspireren
  • Het boek en de inhoud

 ERVARINGEN

Via mail, februari 2015

Jij bent vorige maand bij het AVE geweest voor de uitleg over de Lunaren. Jammer genoeg kon ik daar niet bij zijn omdat ik een griepje had.
Afgelopen woensdag ben ik wel op de studieavond geweest en heb ik voor het eerst gehoord over de Lunaren, (ben 10 jaar bezig met astrologie, maar van de lunaren heb ik er dus voor het eerst kennis mee gemaakt).

Tineke geweldig, het is voor mij echt een eye-opener. Misschien raar om te schrijven maar ik heb eigenlijk nooit goed terug kunnen vinden hoe en wat er met mij gebeurde tijdens de ziekte (kanker) van mijn man die ruim 4 jaar ziek is geweest en volgende maand 30 jaar geleden gestorven is.
Nu heb ik gisteren een dagje gehad met 4 astrologen die mij verteld hebben hoe ik de Lunaren kan maken. Het heeft mij zo geboeid en ben vannacht om 2 uur uit bed gestapt en ben Lunaren gaan maken over de tijd dat mijn man ziek was en stierf.  Ik vind het frappant wat ik allemaal te zien krijg in dat jaar met de Lunaren maar vooral de Solaar en de Lunaar van de maand dat mijn man stierf, want toen kwam de Lunaar terug met dezelfde ascendant als van mijn geboortehoroscoop.

Ik heb gevonden wat ik nooit gezien heb en nu vallen de schellen zo van mijn ogen. Ik ben gewoon in een jubelstemming!

Ga ook nog even je boek bestellen.

Tineke heel hartelijk dank voor jouw kijk op de Lunaar en dat je dat wilt delen.

JG

Antwoord Tineke: Jij ook bedankt voor het delen van je ervaringen.


 

 uit Amerika, via de mail, 31 december 2014:

Hoi Tineke,

Ik heb vandaag jouw boek ontvangen en je raadt het nooit…op eerste dag van mijn lunaar!!!!!
Zodra ik het opende kon ik het niet meer neerleggen. Vanaf de eerste pagina met jouw lieve woorden en de eerste 4 hoofdstukken kon ik niet stoppen met lezen.Maar ik had beloofd om jou te laten weten zodra het aankwam dus neem ik nu even een pauze zodat ik jou kan bedanken :-)
Erg interessant en mooi geschreven. Hoofdstuk drie was natuurlijk enorm ontroerend. Sorry om te lezen dat jij ook door een heel moeilijke periode bent gegaan met jouw moeder. Ze zal zo trots op jou geweest zijn en wie weet waar ze nu is het wel begrijpen.
Zelf heb ik me nog nooit met de lunaren bezig gehouden en dit is heel erg praktisch en handig. Zo heeft mijn man zijn lievelingsoom verloren op de eerste dag van zijn lunaar dit jaar in augustus en waren we verstoten door zijn ouders tijdens eerste dag vorig lunaar van hem (vorig jaar) en daar heb ik dit jaar zelfs een schilderij over gemaakt.  Dus jouw informatie is een enorm hulpmiddel. Ik kijk er naar uit om het boek uit te lezen.

AB


 

Via mail, december 2014:

Dag Tineke,
Ik zit hier met je boek voor mijn neus,
besteld rond mijn verjaardag afgelopen woensdag, en werd geraakt, door de kaft mooie letters, en prachtige kleuren.
En dan dat je het opgedragen hebt aan je moeder en haar woorden.
‘ik begrijp niets van wat je doet, maar ik ben wel trots op je.’
die zin staat in mijn hart en geest gegrift.
ik ben zelf een hobby astroloog, en pluis veel uit via boeken en natuurlijk astro.com
ben zelf ook al een tijdje met de Lunaren bezig, door dat ik op bepaalde dagen of doodmoe was of super actief,
dus was dat zelf al een beetje aan het onderzoeken.
Toen las ik over jou boek bij Joyce Hoen, en dacht geduld is een schone zaak, daar ik zo weinig kon vinden over lunaren.
Nu ‘licht’ het voor mij neus en ben dus hartstikke blij.
en wil je bij deze hartstikke bedanken en al die mensen die je tot hulp waren.
nu ga ik even kijken op de lunaren side.
en mijn maan staat in kreeft, huis negen. op 23 graden.
dit wilde ik je even laten weten! Dank je wel.

B.R.


 

Via de mail, november 2014

Ik wil graag mijn lunaarverhaal met je delen. Ik kreeg maandagmorgen zomaar last van hyperventilatie, druk op de borst en toen het langer duurde merkte ik dat mijn lichaam ging verzuren, dat is een soort spierpijn in je armen en kaken.

Ik werd dinsdag wel ongerust en voelde ook angst, overwoog om naar de dokter te gaan. Heb nog gekeken naar transits (ik heb er nogal veel op dit moment met Pluto en Uranus)maar kon niets specifieks vinden. Toen naar de lunaar gegaan en ja hoor, de Maan liep door het 8ste huis, raakte daar Uranus die hr. 6 is, het lichaam.

Het was nog steeds angstig (paniekerig) en vervelend, maar heb toen besloten te wachten om naar de dokter te gaan tot de Maan uit 8 in Stier ging lopen, dat was gisteravond.

Stond vanmorgen op en alles was weg, voel me weer prima. Dit kan je nergens anders vinden dan in de lunaar.

Wilma


 Via mail, november 2014

Dag Tineke,

Ik ben je boek ‘Lunaren’ aan het lezen. Heel erg interessant, ik ga me hier eens goed in verdiepen. Ach ja, wat kun je anders met een Maan op je ascendant in je radix.

Op pag. 78 schrijf je over Weegschaal-ascendant in een Solaar. Je schrijft daar dat de term ‘mediation’ van toepassing kan zijn. We hebben de laatste keer even gekeken naar mijn lunaar ivm mijn scheiding in 2009. Daar staat de ascendant in de Solaar in Weegschaal, en in de Lunaar ook. En ja… ik heb ook te maken gehad met mediation.

Maar daar komt nog wat bij. Het voorstel om mediation in te schakelen kwam van mijn ex. Achteraf is gebleken dat ze die mediator (ook advocaat) vantevoren al gesproken had, en dat ze samen met hem een strategie doorgesproken had hoe de scheiding te ‘gaan doen’. Het is allemaal heel oneerlijk gegaan, daar ben ik alleen te laat achtergekomen. Het heeft me veel pijn gedaan en veel geld gekost.

Antwoord Tineke: Bij jouw Solaar met de Weegschaal Ascendant en je verhaal erbij dacht ik meteen aan Heer 1, die moet dan lastig staan. Inderdaad staat deze in huis 8 en in een T-vierkant met Pluto en Uranus.

Tegelijkertijd is het het begin geweest van een heel tijdperk in mijn leven. Ik ben de dingen allemaal heel anders gaan zien. Achteraf weet ik ook dat het zo heeft moeten, nee mogen, zijn, dat het belangrijk was om weer met niets te beginnen en de schoonheid van de immateriële dingen in het leven te gaan zien. Ik heb sindsdien heel mooie mensen mogen ontmoeten, heel veel mogen meemaken wat ik anders niet had gezien. Het is zonder enige twijfel een keerpunt in mijn leven geweest.

Heel bijzonder, die lunaren. Ik ga eens heel goed kijken wat ik nog meer tegenkom. Er zijn zoveel veranderingen sindsdien (vorig jaar september hartinfarct, er komen nu grote veranderingen qua werk/netwerk wordt verkocht dus mijn baan verdwijnt etc). Vroeger zou ik daar een probleem mee gehad hebben (in 1992 en in 1995 heb ik ook gedonder gehad op het werk), sinds 2009 maak ik me er totaal niet meer druk over en ben ik alleen maar benieuwd wat ze ‘boven’ nu weer verzonnen hebben (wat ik nu weer allemaal kan/mag leren). Fascinerend.

Dank je wel voor het delen van dit mooie werk.

DC

Via mail, december 2014

Nog even over lunaren en jouw fb-bericht van een tijdje geleden. Bij mij is er 3 maanden -/- 6 dagen vóór mijn laatste verjaardag (Tineke dit wordt de aankondigingsfase genoemd, zie boek blz. 218) iets heftigs gebeurd, nl. een heel erge ruzie met mijn zusje. Sinds die dag (9-6-2014) hebben we geen contact meer gehad). Op de ingangsdatum van de daaropvolgende lunaren was er wel een terugkerend patroon. Ik had op die dagen steeds een afspraak met mensen die totaal op een teleurstelling uitliep (écht het gevoel van ‘wat doe ik hier?’ en ‘waarom besteed ik mijn tijd en energie aan jou?’)

NC

Antwoord Tineke:

 

Heer 3 staat inconjunct Uranus. Ik vind een Venus Uranus verbinding meestal wijzen op een breuk of hernieuwde basis van verbinding.
Mars als hoekplaneet op cusp 4, energie (kan ook ruzie zijn) in relatie tot de basis(veiligheid).

De Zon in het eerste huis van deze Solaar geeft aan dat zij zichzelf centraal mag stellen en zichzelf laten zien. Dat zou de reden kunnen zijn van die voorafgaande Lunaren: dat zij er op wordt gewezen wat hierin belangrijk is en wat niet. Het onderscheidingsvermogen wordt aangescherpt. Trouw zijn aan je échte zelf.
En: Heer 3 staat in 1.

Via Facebook:

december 2014, ‘eerstedag ervaring’
Mijn persoonlijke lunaar die ik zojuist trok , nog voor 10 uur vanmorgen, ziet er goed uit en precies om 10 uur ontving ik een mail van een plaatselijke krant, waarin stond dat ik de lezersactie gewonnen had, twee vrijkaarten voor: Donderdagavond 11 december komt Tim Akkerman naar Theater Twee Hondjes met zijn nieuwe theatertour The Journey. Een theater vind ik steeds zo feestelijk en juist nu is De Twee Hondjes zo mooi versierd, in kerstsfeer.

D.R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief ontvangen?